Likier jajeczny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Żółciutki, kremowy, gęsty, mocny. Smakuje z aromatyczną kawą i z ciastem.Można nim polać deser lodowy i dodawać do kremu budyniowego.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki
    - 5 żółtek
    - 25 dag cukru
    - 200 ml mleka
    - 1/4 l spirytusu
    - 1/4 l winiaku
    - 1 łyżka cukru waniliowego

Likier jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Likier jajeczny 1. Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać je do mleka i wlać do dużej butelki. Dodać spirytus, winiak. Silnie wstrząsnąć butelką, aby wymieszać zawartość. Podawać po upływie trzech dni.

Notka redakcyjna

PPWS_06-2013

Komentarze

Podobne przepisy