Likier Inka

4.5 (179 ocen)

Damski likier na babskie spotkania i pogaduchy. Lekko słodki, kremowy, o wyraznym aromacie kawy Inka. Do tego niezbyt mocny. Świetnie smakuje schłodzony.

Składniki:

  • 200ml śmietanki kremówki
    300ml mleka skondensowanego niesłodzonego
    6 płaskich łyżek Inki
    6 płaskich łyżek cukru
    100ml spirytusu
    100ml wódki
    50 ml przegotowanej wody mineralnej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Likier inka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i kremówkę delikatnie podgrzewamy z cukrem i Inką aż kawa się nie rozpuści. Chłodzimy. Spirytus, wódkę i wodę mieszamy w czystej, wyparzonej butelce i dolewamy śmietankę z mlekiem i kawą. Dokładnie wstrząsamy i odkładamy do przegryzienia na kilka dni, aczkolwiek już po przygotowaniu jest pyszna ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Kawa zbożowa Likier kawowy Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować