Likier krówkowy

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Przygotowanie domowych trunków wcale nie musi być trudne czy pracochłonne. Przygotowanie tego likieru nie zajmuje dużo czasu a jego smak jest obłędny.

  • 60 min

Składniki:

  • na 750 ml likieru:
    600 g krówek
    250 ml kremówki 36%
    250 ml wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki Napoje Alkohole Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki.
  • 2. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie. Nie doprowadzaj masy ponownie do wrzenia.
  • 3. Zdejmij masę z ognia i odstaw na 20-30 minut, co kilka minut przemieszaj.
  • 4. Po tym czasie do jeszcze ciepłej masy wlej wódkę i energicznie mieszaj łyżką aż składniki się połączą.
  • 5. Przelej likier do wyparzonej butelki i przechowuj w lodówce. Od czasu do czasu wstrząśnij butelką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Alkohol Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować