Letnia zupa warzywna

4.5 (176 ocen)

Delikatna zupa z mnóstwem warzyw. Porcja zdrowia i energii.

Składniki:

  • 4 skrzydełka
    6 młodych ziemniaków
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1 biała część pora
    1 mały brokuł
    1/2 kalafiora
    250g. pieczarek
    1 puszka groszku konserwowego ( 400g.)
    1 duży pęczek świeżego kopru
    100g. serka topionego śmietankowego( 1 bloczek)
    1 jogurt naturalny (150g.)
    sol , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Letnia zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalać ok 2,5 l. wody , zagotować.
    Zebrać szumowiny.
  • 2. Marchew pietruszkę oraz ziemniaki obrać , umyć , pokroić w nie duże kostki.
    Pora przekroić wzdłuż ,dokładnie wypłukać każdą warstwę liści, pokroić w pół plasterki.
    Do garnka dodać warzywa.
  • 3. Brokuła z kalafiorem umyć , podzielić na malutkie różyczki.
    Pieczarki obrać , umyć pokroić w pół plasterki.
    Koper umyć , posiekać drobno.
    Do gotującej się zupy dodać resztę warzyw ,w tym odsączony groszek konserwowy serek topiony oraz koper.
  • 4. W między czasie doprawić solą i pieprzem do smaku.
    Zupę gotować do całkowitej miękkości wszystkich warzyw.
    Wlać jogurt naturalny ,wymieszać ,zostawić chwilę na gazie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować