Letnia zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka zalać ok 2,5 l. wody , zagotować.
Zebrać szumowiny.
2.Marchew pietruszkę oraz ziemniaki obrać , umyć , pokroić w nie duże kostki.
Pora przekroić wzdłuż ,dokładnie wypłukać każdą warstwę liści, pokroić w pół plasterki.
Do garnka dodać warzywa.
3.Brokuła z kalafiorem umyć , podzielić na malutkie różyczki.
Pieczarki obrać , umyć pokroić w pół plasterki.
Koper umyć , posiekać drobno.
Do gotującej się zupy dodać resztę warzyw ,w tym odsączony groszek konserwowy serek topiony oraz koper.
4.W między czasie doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupę gotować do całkowitej miękkości wszystkich warzyw.
Wlać jogurt naturalny ,wymieszać ,zostawić chwilę na gazie.
Komentarze