Lekkie racuszki

4.5 (165 ocen)

Przepis mam od starszej pani.Pierwszy raz je zjadła i od razu mi posmakowały,przepis ten zrealizowałam w domu i również posmakował rodzinie.Są lekkie i smaczne.

Składniki:

  • 1 śmietana 12%(380g)
    1 jogurt naturalny(380g)
    1,5 szkl.mąki
    2 jajka
    4 jabłka
    cukier puder lub toffi
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lekkie racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wlewamy śmietanę i jogurt,dodajemy żółtka następnie mąkę i mieszamy potem ubite białka.Wszystko mieszamy i dodajemy skrojone jabłka.
    Wszystko dokładnie mieszamy i następnie smażymy.
    Usmażone posypujemy cukrem pudrem lub polewamy toffi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować