Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Jeden kawałek tego pysznego ciacha to zaledwie 200 kcal! Mega wilgotne, pyszne, z przełamującymi się wzajemnie kwaśnymi i słodkimi nutami.

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 4 duże jajka
    pół szklanki cukru
    50 g miękkiego masła
    3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego (np. Bakoma)
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 i 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej
    skórka starta z połowy sparzonej cytryny
    łodyga dojrzałego rabarbaru
    średnie słodkie jabłko
    3 łyżeczki wiórków kokosowych
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rabarbar 1. Jajka wrzucamy do miski i ucieramy na gładką masę wraz z cukrem. Osobno ucieramy masło i miksujemy z jajkami. Dodajemy jogurt, ponownie miksujemy
    Mąkę przesiewamy z proszkiem, skórką i dodajemy do ciasta. Miksujemy
    Ciasto przelewamy do formy, wierzch posypujemy kokosem, nakładamy pokrojone w kostkę jabłko i rabarbar
    Pieczemy ok. 50 - 60 minut w 180*C na środkowej półce do suchego patyczka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt naturalny Kokos Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować