Lekki krupnik z kaszą jaglaną

4.5 (153 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, lekkostrawna zupa odpowiednia dla rodziny z małymi dziećmi, rekonwalescentów, osób starszych i będących na diecie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka: 4 sztuki
    - pietruszka: 2 sztuki
    - seler mały: 0.5 sztuki
    - bulion: 1.5 litra
    - śmietana: 3 łyżki
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie (ziarna): 3 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz (świeżo mielony): 0.5 łyżeczki

    - kasza jaglana (ugotowana na sypko): 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Lekki krupnik z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekki krupnik z kaszą jaglaną 1. Obierz marchewki, pietruszki i seler. Umyj i pokrój, włóż do garnka i zalej bulionem. Gdy się zagotuje, dodaj obraną cebulę / w całości /, ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz.
    Gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut. Dodaj ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, dopraw śmietaną, solą i pieprzem oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować