Lekki krem z cukini

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa krem. W upalne dni czasami nie ma się ochoty na długie gotowanie sytych potraw. Warto zjeść coś lekkiego i zdrowego.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 cukinie małe
    1 cebula biała
    1 pietruszka
    0,5 sztuki papryki czerwonej
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    tymianek
    lubczyk
    migdały wg uznania

Lekki krem z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, pietruszkę, cebulkę, czosnek obrać. Cebulkę obsmażyć na palniku. Wszystkie warzywa pokroić (nie musi być drobno) i wrzucić do garnka, zalać 1,5 szklanki wody i czekać aż się zagotuje. Przyprawić, dodać zioła. I niech tak się gotuje przez około 10 min aż warzywa zmiękną. Następnie odstawić niech chwilkę przestygnie i zmiksować (zblendować).
    Przystroić migdałami w płatkach i świeżym lubczykiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy