Lekki deser z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka do 400 ml. Odstawić do wystudzenia.
Zimny budyń zmiksować z serkiem mascarpone i startą na drobnych oczkach tarki białą czekoladą. Całość odstawić do lodówki. W tym czasie przygotować galaretkę wg przepisu podanego na opakowaniu i odstawić do lekkiego zastygnięcia.
2.Połowę pokruszonych wafli wsypać na dno pucharków. W wersji dla dorosłych wafle można skropić dowolnym alkoholem. Na wafle nakładać warstwę masy, na nią kawałki pomarańczy i resztę pokruszonych wafli oraz startą czekoladę mleczną. Następnie kolejna warstwa masy. Wierzch zalewany tężejącą galaretką i odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej podawać schłodzone. Smacznego:)
Komentarze