Do zrobienia tego deseru zainspirowała mnie bratowa...Inwencja twórcza dopisała i oto efekt...smakował ciekawie...
40 min
Składniki:
1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
1/2 kg jagód (mogą być mrożone)
bita śmietana w torebce (do jej przygotowania potrzebne mleko 200ml)
serek mascarpone
pokruszone biszkopty
4 łyżki cukru pudru
Lekki deser truskawkowo-jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru.
Jagody zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru.
Bitą śmietanę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Połączyć z serkiem mascarpone.
2.W pucharkach układać warstwowo - jagody na spód, masa śmietanowa, truskawki na wierzch. Schłodzić w lodówce min ok godziny. Przed podaniem posypać pokruszonymi biszkoptami.
Komentarze