Lekki deser truskawkowo-jagodowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Do zrobienia tego deseru zainspirowała mnie bratowa...Inwencja twórcza dopisała i oto efekt...smakował ciekawie...

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
    1/2 kg jagód (mogą być mrożone)
    bita śmietana w torebce (do jej przygotowania potrzebne mleko 200ml)
    serek mascarpone
    pokruszone biszkopty
    4 łyżki cukru pudru

Lekki deser truskawkowo-jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru.
    Jagody zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru.
    Bitą śmietanę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Połączyć z serkiem mascarpone.
  • 2. W pucharkach układać warstwowo - jagody na spód, masa śmietanowa, truskawki na wierzch. Schłodzić w lodówce min ok godziny. Przed podaniem posypać pokruszonymi biszkoptami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy