Lekka sałatka z awokado i wędzonym łososiem

4.49 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wspaniała lekka sałatka, bardzo szybka w przygotowaniu. Zdrowa, mająca mnóstwo witamin.

Składniki:

  • dla 2 osób:
    awokado dojrzałe
    50 g wędzonego łososia
    1 pomidor
    pół pęczka szczypiorku
    4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    kilka kropel soku z cytryny
    (u mnie dodatkowo rzeżucha)
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z awokado i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i rozdrobnić widelcem. Skropić sokiem z cytryny, lekko posolić, wyłożyć na dnie szklanki. Następnie wyłożyć drobno pokrojonego łososia. Śmietanę lub jogurt wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Pomidora pokroić w drobną kosteczkę. Na łososia wyłożyć po 2 łyżki śmietany a następnie pomidory. Lekko doprawić solą i pieprzem a na wierzch posypać trochę szczypiorku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować