Lekka pasta z tuńczykiem, selerem naciowym i papryką podana w sałacie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Na zdrowe i pełne witamin śniadanie, kolację lub imprezową przystawkę proponuję lekką pastę z tuńczyka z dodatkiem papryki, selera naciowego i rzodkiewki. . Pasta podana jest w sałacie karbowanej, dzięki czemu ładnie prezentuje się na stole. Swoim wyglądem zachęci także dzieci.

  • 20 min

Składniki:

  • -8 liści sałaty karbowanej
    -8 gałązek szczypiorku
    -1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym
    -1 gałązka selera naciowego
    -3 rzodkiewki
    -1/2 papryki czerwonej
    -3 łyżki jogurtu greckiego
    -sól i pieprz
    -natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Lekka pasta z tuńczykiem, selerem naciowym i papryką podana w sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę delikatnie myjemy, tak aby nie uszkodzić liści. Osuszamy.
  • 2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę rzodkiewkę, paprykę i seler naciowy. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy jeszcze raz.
  • 3. Na środku liścia sałaty układamy łyżeczką pastę. Końcówkę związujemy szczypiorkiem. Dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować