Lekka zupa z młodych warzyw

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna, sezonowa zupa na bazie młodych, słodziutkich warzyw. Zdrowa, lekka, idealna na upalne dni.

  • 40 min

Składniki:

  • -4 l bulionu drobiowego
    -1 mała główka młodej kapusty
    -1 pęczek młodej marchewki
    -12 młodych ziemniaków
    -ok 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -pieprz

Lekka zupa z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Z kapusty wykrawamy głąb. Przekrawamy na ćwiartki, szatkujemy, myjemy i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy 10 minut.
  • 2 2. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w grube plasterki marchewkę.
  • 3 3. Oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy przyprawę uniwersalną i pieprz, dokładnie mieszamy.
  • 4 4. Gotujemy na wolnym ogniu około 25 minut do miękkości warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy