Lekka, wielkanocna sałatka z rzeżuchą

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Warto odchudzić niektóre dania na wielkanocnym stole. ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 400 g ogórków kiszonych
    2 pęczki podłużnych rzodkiewek
    garść pestek słonecznika
    pół łyżeczki czosnku niedźwiedziego
    garść świeżo ściętej rzeżuchy
    szczypta soli
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu
    1 ząbek czosnku
    100 g złotego sera typu lazur
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Ogórki kiszone

Lekka, wielkanocna sałatka z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki oraz rzodkiewki kroimy w cieniutkie plasterki.
    Na patelni prażymy ziarna słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim, solą oraz pieprzem.
    Dodajemy do warzyw ze startym ząbkiem czosnku oraz świeżo ściętą rzeżuchą.

    Dokładnie mieszamy, można skropić odrobiną oliwy, posypujemy serem.
    Podajemy do pieczonych mięs lub świątecznego śniadania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha Rzodkiewka Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować