LECZO BABCI STASI

4.5 (191 ocen)

  • 25 min

Moja przyjaciółka dała mi ten przepis,i od kiedy pierwszy raz zrobiłam to leczo stało się przysmakiem mojej rodziny.Smakuje nawet mojemu synowi,który jest typowym niejadkiem.

  • 25 min

Składniki:

  • 0,5kg cukini
    0,5kg papryki czerwonej
    2 duże cebule
    0,5kg kiełbasy
    0,25dkg pieczarek
    0,5kg pomidorów
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
    papryka w proszku olej
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo babci stasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać pokroić w kostkę,paprykę oczyścic z gniazdek i pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć, zdjąć skóre pokroić w kostkę. Pieczarki umyć oczyscic ,pokroić na cząstki. Wszystko podlać wodą i dusić. Kiełbasę pokroić w kostkę,cebule rownież i podsmażyć. Dodać do duszących się warzyw kiełbasę z cebulą oraz przecier pomidorowy.Dusić razem do miekkości.Doprawić solą,pieprzem oraz papryką w proszku.

Porady

Leczo można również przygotować bez kiełbasy i zagotować w słoikach. w zimie otworzyć dodać kiełbaskę i pyszny obiad lub ciepła kolacja.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować