Leczo z pulpecikami

4.97 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 25 min

Tym sycącym daniem podejmuję znajomych.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    1 kg pieczarek
    1 kg papryki (żółta i czerwona)
    słoik (900 ml) ogórków konserwowych
    50 dag cebuli
    6 łyżek pikantnego keczupu
    6 łyżek przecieru pomidorowego
    olej do smażenia
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Leczo

Leczo z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie pulpety i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.
  • Leczo z pulpecikami 2. Cebule obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Dusimy z cebulą ok. 20 minut na oleju. Papryki myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne. Miąższ i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy jeszcze 10 minut. Mieszamy z keczupem i przecierem pomidorowym.
  • 3. Do warzyw i pieczarek wkładamy pulpety. Mieszamy i doprawiamy przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem. Chwilę dusimy. Podajemy na ciepło lub zimno z pieczywem.

    Smak potrawy zaostrzymy, dodając posiekaną paprykę chili lub mieloną ostrą paprykę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować