Leczo z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie pulpety i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.
2.Cebule obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Dusimy z cebulą ok. 20 minut na oleju. Papryki myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne. Miąższ i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy jeszcze 10 minut. Mieszamy z keczupem i przecierem pomidorowym.
3.Do warzyw i pieczarek wkładamy pulpety. Mieszamy i doprawiamy przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem. Chwilę dusimy. Podajemy na ciepło lub zimno z pieczywem.
Smak potrawy zaostrzymy, dodając posiekaną paprykę chili lub mieloną ostrą paprykę.
Komentarze