Leczo z cukinią i czerwoną fasolą

4.5 (171 ocen)

Moje ulubione.

Składniki:

  • 200 g chudej kiełbasy
    2 cebule
    3 papryki ( czerwona, żółta, zielona)
    2 duże pomidory
    1 puszka czerwonej fasoli
    3 młode cukinie
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżka słodkiej papryki mielone
    1/2 szkl bulionu warzywnego
    2 łyżki oleju
    majeranek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinią i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbasa 1. Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju.
  • Z cebulą 2. Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, doprawić majerankiem, pieprzem i solą.
  • Z papryką 3. Paprykę umyć oczyścić z nasion, pokroić w paski i dodać do cebuli z kiełbasą. Chwilę razem smażyć.
  • Z cukinią 4. Cukinię pokroić dodać do reszty, posypać papryką i dodać ketchup. Pomidory obrać ze skórki i zetrzeć na tarce, dodać do warzyw. Podlać bulionem i dusić do miękkości cukinii. Na koniec dodać czerwoną fasolę Można zagęścić mąką wymieszaną z wodą, Jeśli trzeba, doprawić pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować