leczo z cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

idealna potrawa na zimowe zapasy ,po podgrzaniu wystarczy dodać kiełbase ,ser i potrawa gotowa

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia zielona młoda: 1 kilogram
    - papryka czerwona, zielona i żółta: 1 kilogram
    - cebula: 0.5 kilograma
    - przyprawy sól,pieprz: 1 łyżeczka
    - słodka i ostra papryka mielona: 1 łyżeczka
    - koncentrat pomidrowy: 3 łyżki
    - czosnek/ząbki: 2 ząbki
    - wegeta: 1 łyżeczka
    - pomidory: 1 kilogram

Leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule kroimy i smażymy na oleju,dodajemy papryke i pomidory pokrojone w kostkę -dusimy ok 25 min.Cukinie czyścimy z pestek i kroimy w kostkę i dodajemy do reszty podlewamy 1 szkl wody i dalej dusimy dodac sól ,pieprz do smaku,oraz reszte składników-dusić ok 40 min.gorące przekładać do słoików na góre po 1 łyżce oleju-pasteryzować 20 min po ugotowaniu odwrócić do góry dnem.

Komentarze

Podobne przepisy