Leczo z cukini i fasolki szparagowej

4.49 (167 ocen)

Teraz w sezonie takie leczo bardzo często gości a naszym stole

Składniki:

  • 1,5 kg cukini
    0,5 kg fasolki szparagowej
    2 marchewki
    2 pętka kiełbasy
    2 średnie pomidory
    1 duża cebula ( lub 2 mniejsze)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, oregano
    masło
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Leczo z cukini i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, kroimy w plastry, pozbawiamy gniazd nasiennych, jesli mamy bardzo młoda cukinię i ma miekka skórke nie musimy obierać, natomiast jesli cukinia jest twardsza to warto ją obrać. W dużym rondlu roztapiamy 3-4 łyzki masło i wrzucamy cukinie pokrojona w grubszą kostkę. Na małym ogniu przesmażamy, dodajemy marchew obraną i pokrojona w talarki oraz cebulę pokrojoną w talarki. I smażymy do miekkości, jeśli zacznie nam się przypalać, możemy delikatnie podlać wodą.
    Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na kawałki ok 2cm, gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem i przeciśnietym przez praske czosnkiem.
    Gdy cukinia z warzywami będą miękkie dodajemy pomidory które wcześniej należy sparzyć i obrać ze skórki oraz pokroić w kostke, dodajemy także kiełbasę oraz fasolkę. Dusimy całość ok 10 min, dodajemy przecier, oraz przyprawiamy pieprzem oraz solą a na koniec troszkę oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować