Leczo

0 (0 ocen)

  • 50 min

Leczo bez tej zupy nie byłoby lata.Każdy ją zna i chętnie się nią delektuje.Dużo warzyw to jej nie jedyny atut

  • 50 min

Składniki:

  • 3 papryki (czerwona, zielona, żółta – ja takie dałam)
    4 średnie pomidory
    2 cebule
    2 cukinie
    500g mortadeli
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    papryka słodka
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Następnie szklimy na łyżce oleju i dodajemy pokrojoną w kostkę mortadelę.
    Po usmażeniu przekładamy do garnka.
    Cukinie, pomidory i paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy
    ( cukinię kroimy w grubsze plasterki, paprykę i pomidory w kostkę).
    Na rozgrzanym oleju smażymy cukinię.
    Następnie dokładamy paprykę, a na sam koniec pomidory.
    Wszystkie warzywa przekładamy do garnka w którym mamy mortadelę z cebulką przesmażone.
    Podlewamy przegotowaną wodą tak aby zupa nie była zbyt rzadka.
    Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
    Na samym końcu doprawiamy do smaku solą, pieprze, pieprzem cayenne i papryką.
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować