Lentilkowe babeczki

0 (0 ocen)

Smaczne pełne kolorów babeczki dla każdego łasucha

Składniki:

  • 1/2 szk oleju kokosowego ( ilość roztopionego oleju )
    250 g mąki pszennej typ 500
    3/4 szk mleka
    2 jajka
    4 łyżki ksylitolu Kłos Pol
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    12 łyżeczek mini lentilek
    polewa ( sos do deserów ) wiśniowa

Lentilkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mleko z jajkami i olejem.
    Suche składniki wymieszać, przesypać do płynnych i wymieszać.
    Papilotki umieścić we wgłębieniach blaszki na babeczki i nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.
    Część babeczek można zrobić inaczej, czyli nałożyć ciasto a potem lentilki ale lekko je docisnąć do ciasta.
    Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
    Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy