Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Bardzo orzeźwiająca lemoniada o smaku pomarańczy i cytryn, z dodatkiem jabłek, kiwi i aromatycznej mięty. Latem taka lemoniada jest idealna na upały czy na grilla, dla dzieci lub dla kierowców bo jest bezalkoholowa.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 pomarańcze
    • 4 cytryny
    • 2 kiwi
    • 1 jabłko zielone
    • 1 litr soku pomarańczowego
    • 2 litry wody mineralnej
    • kilka gałązek mięty
    • 5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • 2 pomarańcze i 2 cytryny pokroić na półplasterki, zasypać cukrem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Ja zostawiłam na noc.
    • Kiwi obrać, pokroić na ćwierć plasterki, jabłka również pokroić na ćwierć plasterki.
    • Owoce zalać sokiem pomarańczowym i wodą. Dodać owoce zasypane cukrem i sok wyciśnięty z 2 cytryn.
    • Schłodzić w lodówce.

Porady

Jeśli lubicie na słodko, można dodać więcej cukru lub dosłodzić miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować