Łazanki z kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Łazanki na naszym stole goszczą zazwyczaj w wersji ze słodką kapustą z dodatkiem świeżego koperku. Takich dawno już nie jedliśmy ,więc nastała pora (w końcu :D ) by je podać. Pyszne ,lekko kwaśne łazanki z dodatkiem maggi...mmm ,pycha!

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    300 g makaronu łazanki
    400 g wędzonego boczku
    2 marchewki (duże)
    2 cebule
    2 łyżki gęsiego smalcu
    2 liście laurowe
    150 ml bulionu drobiowego
    pieprz
    maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łazanki z kapustą kiszoną 1. Makaron na łazanki gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy ,przelewamy zimną wodą.

    Kapustę płuczemy ,osączamy ,siekamy. Marchewki i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu. Dodajemy kapustę ,smażymy jeszcze 2-3 min i zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe. Dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty (nadmiar płynu redukujemy).

    Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni.

    Makaron ,kapustę i boczek (razem z wytopionym tłuszczem) mieszamy w garnku (cały czas podgrzewając na małym ogniu). Do smaku doprawiamy maggi i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować