Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z kapusty wycinamy głąb, szatkujemy i gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Odcedzamy i trzymamy w cieple.
2.Boczek kroimy w kostkę, smażymy skwarki, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i chili. Dodajemy grzyby. Dusimy około 15 - 20 minut.
3.Następnie dodajemy paprykę w proszku mieszamy. Dolewamy wino. Dokładamy kapustę, kminek oraz sól i pieprz. Podlewamy odrobiną wody. Gotujemy, aż płyn odparuje.
4.Do ugotowanej kapusty i grzybów dodajemy ugotowane łazanki i posiekaną zieleninę. Mieszamy razem. Doprawiamy do smaku.
5.Na maśle podsmażamy pokrojoną w paski szynkę.
6.Łazanki wykładamy na talerze posypujemy podsmażoną szynką, Smacznego;)
Porady
Przepis na makaron: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-domowy-8
Komentarze