Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę opłukać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcisnąć i posiekać. Grzyby moczyć całą noc (lub ugotować), odsączyć i drobno pokroić. Cebulę posiekać, śliwki pokroić w paski.
2.Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Na dużej patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę i dodać kapustę. Dusić 10-15 minut. Dorzucić grzyby, śliwki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić jeszcze chwilę. Na koniec wszystkie składniki na patelni wymieszać z łazankami. Podawać na ciepło.
Porady
Danie równie dobrze będzie smakowało z białą kapustą, podsmażonymi pieczarkami, boczkiem lub kiełbasą.
Komentarze