ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

0 (0 ocen)

  • 12 godz.

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

  • 12 godz.

Składniki:

  • 250 g makaronu typu łazanki
    200 g kapusty kiszonek
    100 g grzybów suszonych lub pieczarek
    1 cebula
    3-4 ziarna ziela angielskiego
    3-4 liście laurowe
    oliwa do smażenia
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki

Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Grzyby suszone moczymy przez całą noc w chłodnej wodzie, a następnie odsączamy i gotujemy aż zmiękną w lekko osolonej wodzie.
    Jeśli używamy pieczarek kroimy je w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy.
    Cebulę siekamy i także podsmażamy aż nabierze złotego koloru.
    Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim w około 1 litrze wody aż zmięknie. Ugotowaną odsączamy i po przestudzeniu dobrze odciskamy.
    Ugotowaną kapustę, grzyby i cebule mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie łączymy z łazankami.
    Całość przed podaniem jeszcze raz podsmażamy na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować