Łazanki z kapustą i mięsem.

4.5 (160 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ulubione danie naszej rodziny a dzieci moje to jeszcze nie zdążą zjeść a już pytają cytuje"mamuś kiedy znowu zrobisz łazanki".

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • NA ŁAZANKI:
    300g mąki pszennej
    1 jajko
    szczypta kurkumy i papryki w proszku
    letnia woda
    DODATKOWO:
    500g kapusty kiszonej
    400g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    przyprawy; sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku,bazylia,majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z kapustą i mięsem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki na łazanki łączymy i zagniatamy ,wałkujemy, kroimy w paski a potem w kwadraty. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy,przelewając zimną wodą.
    2.Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy do miękkości .
    3.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebule pokrojoną w kostkę dodajemy mięso i wsypujemy wyżej wymienione przyprawy i smażymy co jakiś czas mieszając żeby się nie przypaliło.
    4.Łączymy; ugotowaną i odcedzoną kapustę,usmażone mięso i ugotowane łazanki - mieszamy na małym ogniu razem lekko podsmażamy ew. doprawiamy. Polecam pyszne.

Porady

Łazanki można kupić gotowe ze sklepu ale zachęcam do zrobienia samemu przynajmniej jest tam prawdziwe jajko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować