Lazurowy deser. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do przygotowania deseru użyłam:
1 galaretkę Blue curacao na 1,5 szklanki wrzątku oraz śmietankę czekoladową.
Przygotowujemy dwa szklane naczynka,bo to porcka na dwa deserki.
Galaretę rozpuszczamy we wrzątku,studzimy i do kazdej szklaneczki wlewamy po 7 łyżek,wstawiamy ukosnie do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Do pozostałej galaretki dodajemy jagoty,mieszamy i przekładamy do pucharków,taką ilość by zostało nam około 2 łyżek.
Deser wstawiamy do lodówki i w tym czasie ubijamu schłodzoną śmietankę czekoladową ,mieszając ją z pozostałą galaretką z jagodami.
Przekładamy ją do deseru,posypujemy granulowanymi otrębami i podajemy do spożycia.
Porady
Do deseru możemy użyć białej śmietanki ale ja chcąc uzyskać kolor plaży wybrałam właśnie czekoladową.
Komentarze