Łaskotka brzuszka Tymoteuszka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniały sposób na potrawę z ziemniaków.

  • 60 min

Składniki:

  • ziemniaki 6
    olej
    sól
    ser żółty starty ¾ szklanki
    boczek 4 plastry (lub 2 parówki)
    śmietana kwaśna ½ szklanki

Łaskotka brzuszka tymoteuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę, wytopić. Ziemniaki dokładnie umyć i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem wysypanym solą. Piec do miękkości w gorącym piekarniku (ok. pół godziny). Schłodzić. Pokroić, jak pomarańcze i podsmażyć w głębokim oleju na złoto. Ułożyć na blasze, posolić, posypać serem i skraweczkami z boczku. Wstawić do piekarnika i piec do roztopienia sera. Podawać z kwaśną śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem