Lasagne z buraków i morszczuka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób

Takim lasagne z pewnością zaskoczymy wszystkich. Świetne danie na świąteczny stół lub inne uroczystości rodzinne. Morszczuk świetnie skomponował się z pieczonym burakiem i mozzarellą, tworząc rewelacyjne w smaku danie.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    -2 większe buraki czerwone
    -3 łyżki kaszki kukurydzianej
    -2 filety z morszczuka

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -15 dag sera mozzarella

    Składniki robocze:
    -1 jajko
    -1 łyżka mąki pszennej
    -sól,pieprz,przyprawa do ryby, zioła suszone dowolne
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Kaszka

Lasagne z buraków i morszczuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszorować, owinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temp. 160 stopni 40 min. Ostudzić , obrać ze skórki i pokroić w cienkie
    plasterki, potrzebujemy 9 plasterków.
  • 2. Morszczuka posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Pokroić na 6 kawałków.
  • 3. Jajko, kaszkę oraz mąkę wymieszać , powstanie gęste ciasto.
    Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • 4. Mozzarellę kroimy w plasterki.
  • 5. W naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia układamy warstwami :plasterek buraka ,ser, rybę , plasterek buraka,ser,rybę,
    plasterek buraka i ser, posypujemy ziołami. Tak postępujemy z postępujemy z pozostałymi składnikami. Zapiekamy w piekarniku w temp. 160 stopni ok. 15-20 min.
    Podajemy na gorącu zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować