Łaciate omlety z bitą śmietaną i kiwi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja miksujemy z cukrem do białosci-ok 5 minut.
Przesiewamy stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia.Mieszamy łyżką lub na najwolniejszych obrotach miksera.
Odlewamy 2-3 łyżki masy do salaterki, dodajemy do niej kakao,miksujemy krotko.
Na blaszke wyłozoną papierem do pieczenia wykladamy ciasto, formując owalny kształt długosci ok 10 cm.Na wierzchu robimy esy floresy masa z kakao.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,pieczemy krotko ok 7 minut.Wyciagamy z piekarnika, podwazamy łopatką i wyciągamy.
2.Upieczone ciasto układamy na szklance, delikatnie ugniatając.
3.Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder.
Smietanę przekładamy do szprycy.
Krazek omletu smarujemy dzemem, na dolną warstwę układamy pokrojone w półplasterki kiwi,zapełniamy resztę bitą śmietaną,przykrywamy gorną częścią ciasta.
Podajemy od razu.
Komentarze