Lany piernik

4.5 (141 ocen)

  • 50 min

Piernik idealny na święta Bożego Narodzenia.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg mąki
    50 dag margaryny
    50 dag sztucznego miodu
    4 jajka
    35 dag cukru
    0,25 l maślanki
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    3 łyżka kakao
    1 łyżeczka cynamonu
    kilka gram orzechów,rodzynek,migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lany piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,cukier,miód razem rozpuścić.
  • 2. Do mąki wlać rozpuszczoną margarynę,miód i cukier.Wymieszać i dodać sodę oczyszczoną, kakao,migdały,orzechy,rodzynki,maślankę, jajka. Wszystko razem wymieszać.
  • 3. Piec przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Gdy piernik będzie chłodny można polać go polewą i posypać posypką czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować