Lany chrust gotowy w 5 minut

0 (0 ocen)

  • 5 min

Uwielbiam przepisy, gdzie szybko i sprawnie da się coś zrobić, a do tego smak jest cudowny i dlatego też dziś polecam chrust w trochę innej formie.

  • 5 min

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 1 opakowanie cukru waniliowego
    - 150 ml mleka
    - 300 g mąki
    - szczypta soli
    - olej
    - cukier puder

Lany chrust gotowy w 5 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żółtka oddzielamy od białek.
    2. Cukier wanilinowy miksujemy z żółtkami.
    3. Następnie na przemian dodajemy mąkę i mleko, aż do idealnego połączeni składników.
    4. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy.
    5. W garnku rozgrzewamy olej.
    6. Masę przekładamy do rękawa.
    7. Kiedy olej jest dobrze nagrzany wylewamy masę, tworząc wzory jakie tylko chcemy :)
    8. Po usmażeniu 1 strony obracamy na drugą, chrust smaży się bardzo szybko.
    9. Na koniec wykładamy na papier i posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy