Kuskus na ciepło z kurczakiem i papryką

4.49 (142 ocen)

  • 25 min

Pyszne danie na szybko, dla miłośników papryki i piersi z kurczaka.

  • 25 min

Składniki:

  • 3/4 szkl. kaszy kuskus
    pierś z kurczaka
    papryka czerwona
    mała cebula
    sól
    przyprawa do kurczaka
    pieprz ziołowy
    ziele angielskie
    pęczek koperku
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Kuskus na ciepło z kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem (woda powinna sięgać 1 cm nad kaszą), solimy. Przykrywamy i odstawiamy, aż napęcznieje.
  • 2. Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w małe kawałeczki. Posypujemy szczyptą przyprawy do kurczaka. Smażymy na gorącym oleju na rumiano. Przekładamy do kaszy i przykrywamy.
  • 3. Paprykę myjemy i wraz z cebulą kroimy w kostkę. Dodajemy do kaszy i mięsa. Całość mieszamy z przyprawami i koprem. Dolewamy łyk oleju i minutę podgrzewamy. Danie podajemy ciepłe.

Porady

Duża ilość koperku to zaleta tego dania. Ja dodałam cały pęczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kuskus Papryka Pierś z kurczaka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować