Zupa kurkowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

lekka zupa kurkowa i taka pyszna!:)

  • 45 min

Składniki:

  • - 200 g kurek
    - bulion warzywny (1 litr)
    - cebula, por, czosnek (po 1 szt.)
    - śmietana
    - masło
    - sól, pieprz

Zupa kurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - cebulę i pora kroimy w paseczki i przesmażamy na maśle. Po chwili dodajemy czosnek i kurki. Dusimy razem przez ok. 10 minut. Zalewamy gorącym bulionem, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze przez ok. 20 min. Zupę miksujemy krótko tak, by kurki były widoczne w zupie. Dodajemy śmietanę.

Porady

Bardzo łatwo oczyścimy kurki soląc i zalewając je wrzątkiem. Po chwili zanieczyszczenia same opadną na dno a kurki będą gotowe do wyłowienia:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy