KURKI W SOSIE ŚMIETANOWYM Z NUTKĄ LUBCZYKU

0 (0 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:

  • •KURKI 500 G
    •1 DUŻA CEBULA
    •ŁYŻKA MASŁA
    •ŁYŻKA MĄKI
    •ŚMIETANA 18 % 400 G
    •SZKLANKA MLEKA
    •ŁYŻECZKA ŚWIEŻEGO LUBCZYKU
    •SÓL I PIEPRZ DO SMAKU

Kurki w sosie śmietanowym z nutką lubczyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KURKI OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE. CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I ZESZKLIĆ NA MAŚLE. WRZUCIĆ DO RONDLA CEBULĘ I OBGOTOWANE KURKI. OPRUSZYĆ MĄKĄ,SMAŻYĆ OK 4 MINUT. DODAĆ SZKLANKĘ MLEKA I ŚMIETANĘ. GOTOWAĆ AŻ SOS ZGĘSTNIEJE. POD KONIEC GOTOWANIA DODAĆ LUBCZYK,DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOLĄ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy