Kiedy zostaje nam mięso z rosołu możemy dodać do niego porzeczki, ananas i fetę a otrzymamy smaczny i szybki obiad.
10 min
Składniki:
ugotowany podwójny filet z kurczaka (około 70 dkg)
szklanka czerwonych porzeczek
½ puszki ananasa
150 g sera feta
przyprawa do dań Kucharek
przyprawa do kurczaka
oliwa z oliwek
Kurczak z porzeczkami, ananasem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet kroimy w kostkę, przekładamy do delikatnie wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego, posypujemy delikatnie Kucharkiem i przyprawą do kurczaka.
2.Na mięso wykładamy porzeczki, pokrojony w kostkę ananas i ser feta.
3.Całość delikatnie podlewamy sokiem z ananasa i zapiekamy pod przykryciem 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Komentarze