Kurczak z mascarpone, szpinakiem i pieczarkami

4.5 (173 ocen)

Przepyszne połączenie. Doskonale pasuje do ryżu czy makaronu. Polecam

Składniki:

  • 4-5 filetów z piersi kurczaka
    250 g serka mascarpone
    200 g pieczarek
    duża garść liści świeżego szpinaku
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła i oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z mascarpone, szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem. Dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Obsmażamy i wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek i pokrojone pieczarki. Smażymy. Dorzucamy pokrojony szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy serek.
    Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mascarpone Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować