Kurczak z octem balsamicznym

0 (0 ocen)

Błyskawiczne danie, bardzo proste w wykonaniu, dodatkowo smaczne.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    1 łyżeczka suszonego czosnku
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    100 ml octu balsamicznego

Kurczak z octem balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i ściągamy z niego skórę. Suszony czosnek, bazylię, pieprz i sól mieszamy i nacieramy tą mieszanką mięso. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem i wkładamy do niego mięso, wrzucamy ząbki czosnku i posiekaną cebulę. Całość polewamy octem balsamicznym. Przykrywamy naczynie i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1,5 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy