Pierś z kurczaka w połączeniu z frankfurterkami i musztardą francuską polecam spróbujcie bo warto
15 min
Składniki:
duża podwójna pierś z kurczaka
4 kiełbaski frankturterki
4 łyżeczki musztardy francuskiej
przyprawa do kurczaka
sól
bułka tarta mąka
jajko
olej do smażenia
Kurczak z frankfurterkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbaski kroimy na 4 części i podsmażamy na rumiano. Piersi z kurczaka dzielimy na 4 porcje, każdą rozbijamy na kotlety, po jednej stronie opruszamy przyprawą z kurczaka
2.Po drugiej solą i smarujemy łyżeczką musztardy, na to układamy kiełbaski.
3.Kotleta zawijamy w roladkę, panierujemy kolejno w mące, jaju, bułce tartej, czynność powtarzamy w jajku i bułce, smażymy na bardzo małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
Porady
Moja propozycja podania z ziemniakami i zieloną sałatą, polaną dipem koperkowym.
Komentarze