Kurczak z Frankfurterkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pierś z kurczaka w połączeniu z frankfurterkami i musztardą francuską polecam spróbujcie bo warto

  • 15 min

Składniki:

  • duża podwójna pierś z kurczaka
    4 kiełbaski frankturterki
    4 łyżeczki musztardy francuskiej
    przyprawa do kurczaka
    sól
    bułka tarta mąka
    jajko
    olej do smażenia

Kurczak z frankfurterkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z przyprawą do kurczaka 1. Kiełbaski kroimy na 4 części i podsmażamy na rumiano. Piersi z kurczaka dzielimy na 4 porcje, każdą rozbijamy na kotlety, po jednej stronie opruszamy przyprawą z kurczaka
  • musztarda i kiełbaski 2. Po drugiej solą i smarujemy łyżeczką musztardy, na to układamy kiełbaski.
  • opanierowany kotlet 3. Kotleta zawijamy w roladkę, panierujemy kolejno w mące, jaju, bułce tartej, czynność powtarzamy w jajku i bułce, smażymy na bardzo małym ogniu po 5 minut z każdej strony.

Porady

Moja propozycja podania z ziemniakami i zieloną sałatą, polaną dipem koperkowym.

Komentarze

Podobne przepisy