Kurczak z fasolką i pomidorami

4.96 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybkie, proste a przede wszystkim bardzo smaczne danie.Jakby było mało plusów to w dodatku jest jednogarnkowe.

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 puszka białej fasolki
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1,5 łyżeczki cukru
    Sól i pieprz
    1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
    1 łyżeczka posiekanego tymianku
    Olej
Wystaw ocenę:

4.96 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z fasolką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.

    Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć kurczaka oprószonego solą i pieprzem.

    Do mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekany czosnek.

    Kiedy cebula się zeszkli dodajemy odsączoną fasolkę i pomidory.


    Danie dusimy pod przykryciem ok. 10 minut, pod koniec dodajemy cukier, sól, pieprz, rozmaryn i tymianek.

    Jeśli sos jest za gęsty podlewamy wszystko wodą.

    Podajemy z chrupiącym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pomidor Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować