Kurczak w sosie z salsy cruda

0 (0 ocen)

Połączenie dwóch przepisów z kuchni meksykańskiej dało efekt pysznego dania.

Składniki:


  • Salsa:
    4 dojrzałe pomidory
    50 ml soku pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    1cebula
    1/2 pęczka kolendry
    1 szczypta cukru
    1 papryczka chilli
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    sól
    Dodatkowo:
    1 kurczak
    3-4 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    mąka
    1\2 szklanki bulionu drobiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie z salsy cruda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w sosie z salsy cruda 1. Kurczaka umyć i podzielić na mniejsze porcje, mięso posypać tylko solą i pieprzem, następnie obtoczyć w mące i zrumienić na oleju.
  • 2. Kurczaka smażymy tak długo, aż zmięknie i ładnie się zrumieni.
  • kurczak w sosie z salsy cruda 3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, papryczkę wydrążyć i drobniutko posiekać, cebulę z czosnkiem pokroić w malutką kostkę, wszystkie składniki wymieszać razem na koniec dodając posiekaną kolendrę i sok pomidorowy. Salsę doprawić do smaku solą, cukrem i kminkiem. Przygotowaną salsę wylać na patelnię, ułożyć na niej podsmażonego kurczaka, podlać bulionem i dusić wszystko bez mieszania, a tylko potrząsając patelnią przez około 10 min. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.96 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak w sosie warzywnym

To może cię zainteresować