1.Wykonanie ryżu:
Kilka kropel oleju wlewamy do garnka i na ten olej wrzucamy pokrojona w kosteczkę cebule. Smażymy Az cebula lekko się zarumieni, wtedy wrzucamy na to ryz i dalej smażymy do chwili gdy ryz będzie lekko brązowy ( kilka minut ciągle mieszając). Na koniec całość zalewamy bulionem(rosołem lub koska rosołowa) około 2-3cm nad poziom ryżu. Gotujemy z dodatkiem pieprzu i koperku świeżego na najmniejszym ogniu pod nakryciem do chwili wyparowania wszystkiej wody. Miłośnicy włoszczyzny suszonej mogą dodać do gotującego się ryżu.
2.Wykonanie kurczaka:
Pokrojonego w kosteczkę kurczaka marynujemy w oleju z przyprawa do kebaba lub grosa a następnie smażymy. Dy kurczak już jest zarumieniony i usmażony zalewamy sosem ze słoika Chicken Tikka i na najmniejszym ogniu gotujemy przez 2-3minuty. Tak przygotowanym sosem polewamy ryz i gotowe ;-)
Sosik jest pyszna kombinacja ziół kolendry i innych.
Komentarze