Kurczak w sosie jogurtowo-musztardowym

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Kremowy sos jogurtowo-musztardowy z papryką. Idealnie smakuje z kaszami bądź makaronem.

  • 30 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka - 2 średnie szt
    -papryka czerwona - 2 szt
    - jogurt naturalny - 2 duże opak
    - musztarda sarepska - 3 łyżeczki
    - cebula - 1 szt
    - koperek - 1 pęczek
    - sól, pieprz
    - olej - 1 łyżka
    - mąka kukurydziana - 2 płaskie łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie jogurtowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0yh67kl 1. Mięso i paprykę myjemy. Cebulę obieramy i kroimy kostkę. Z mięsa usuwamy błony i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w półpaseczki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebule wraz z papryką. Warzywa chwilę podsmażamy i dodajemy mięso. Całość przyprawiamy według uznania. Zawartość patelni dusimy ok 15 minut.
  • image-1l55hg6 2. W międzyczasie w w miseczce łączymy jogurty z musztardą i mąką.
  • image-02ybnp8 3. Sos łączymy z zawartością patelni, dodajemy drobno posiekany koperek i trzymamy na ogniu do momentu zawrzenia. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować