Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Pracuję zawodowo, a po pracy uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem początkującą „kucharką”, ale staram się by dania przygotowane przeze mnie były smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    1 czerwona papryka
    50 ml śmietany 12%
    200 ml wody
    0,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    Przyprawa do kurczaka
    Olej
    1 paczka białego ryżu
    Do śmietany:
    ½ łyżeczki pieprzu
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    ½ łyżeczki słodkiej papryki
    ½ łyżeczki granulowanego czosnku
    ½ łyżeczki tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż 1. Filet umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę i przyprawić przyprawą do kurczaka. Paprykę pokroić w kostkę. Śmietanę rozmieszać z wodą, przyprawami i mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i paprykę. Smażyć do miękkości na wolnym ogniu (ok. 15 minut). Pod koniec wlać śmietanę i mieszać około 3-4 minut. Ryż ugotować w osobnym garnku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować