Kurczak w maślance pod krakersową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Coś pysznego na niedzielny obiad!

  • 50 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 maślanka naturalna
    Duża paczka krakersów solonych
    200 g żółtego sera
    Sól, pieprz

Kurczak w maślance pod krakersową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na porcje, przełożyć do naczynia żaroodpornego i wlać maślankę lekko posolić i popieprzyć. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia całość zasypać startym na grubych oczkach tarce serem i pokruszonymi krakersami. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 45 minut. Podawać z ziemniakami i dowolnymi warzywami.

Komentarze

Podobne przepisy