4 piersi z kurczaka
400 g makaronu
400 g fasolki szparagowej
4 łyżki masła
sezam
sos sojowy
olej
sól, pieprz
200 ml słodkiej śmietanki 12 %
1 duży serek topiony
Kurczak w makaronie z fasolką szparagową i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, na złoty kolor doprawiając solą i pieprzem.
2.Fasolką i makaron gotujemy oddzielnie al. dente w osolonej wodzie.
3.Śmietankę podgrzewamy z serkiem topionym do momentu aż serek się rozpuści. Doprawiamy do smaku.
4.Masło topimy na dużej patelni, wsypujemy sezam i delikatnie rumienimy, dodajemy sos sojowy. Smażymy na małym ogniu przez 2 minuty po czym dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki, makaron i usmażonego kurczaka. Składniki dokładnie mieszamy. Danie podajemy z sosem lub oddzielnie.
Komentarze