Kurczak w kokosie na chrupko

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryż basmati i kurczak w kokosowo-imbirowym cieście na chrupko, to obiad, który poprawia humor:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż basmati: 0.5 szklanki
    - mleko kokosowe: 0.5 szklanki
    - ugotowane mięso z kurczaka: 300 gramów
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka tortowa: 4 łyżki
    - groszek do dekoracji: 2 łyżki
    - imbir świeży tarty: 0.5 łyżeczki
    - sól i świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w kokosie na chrupko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w kokosie na chrupko 1. Ryż ugotować, a następnie posolić.
    Gotowane mięso z kurczaka rozdzielić na mniejsze kawałki.
    W kokosie zrobić dziurkę i przelać mleczko do naczynia.
  • 2. Ubić jajko ze szczyptą soli, dodać imbir, wiórki i mleko kokosowe, pieprz oraz mąkę. Rozrobić ciasto, a następnie połączyć je z mięsem. Kulki nakładane łyżeczką smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Gotowe kulki wyłożyć na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać z ryżem posypanym groszkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować