1 op kaszki kuskus
4 ćwiartki z kurczaka
1 puszka czerwonej fasoli
100 ml wody
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka curry
sól morska
pieprz kolorowy
3 małe cebule
natka pietruszki
olej do smażenia
Kurczak w fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka umyć, wytrybować i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, dodać w dość grubo pokrojoną kostkę cebulę i jeszcze chwilę podsmażać. Do podsmażonego mięsa i cebulki dodać curry, sos sojowy, sól i pieprz, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 15-20 minut.
2.Na koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę, wymieszać i chwilkę podgrzewać aż fasolką będzie ciepła. Kuskus przygotować według przepisu. Gotowe danie posypać natką pietruszki.
Komentarze