Kurczak w Fancie

3 (1 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Jeśli chcesz zaskoczyć gości w trakcie sezonu grillowania, z tym przepisem na pewno Ci się to uda:)

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:

    1 duża pierś z kurczaka
    2 łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej)
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka sosu sojowego
    sól, pieprz
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    50 ml Fanty
    1 mała łyżeczka płynnego miodu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w fancie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka oczyścić, przekroić na pół, uzyskując 2 filety. Każdy filet natrzeć solą i pieprzem. Musztardę wymieszać z oliwą i sosem sojowym. Do powstałej marynaty włożyć piersi, dokładnie je obtoczyć, wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • 2. Ketchup wymieszać z miodem i Fantą.
    Piersi wyjąć z marynaty, wrzucić na ruszt na grilla lub do piekarnika. Grillować ok. 20-25 minut. Po tym czasie posmarować je przygotowaną mieszanką ketchupu i fanty. Grillować piersi jeszcze ok. 15 minut, smarując je co jakiś czas marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować